Beneficiile aduse de baile in apa sarata

Baile in apa sarata sunt de-a dreptul magnifice. Fie ca este vorba despre mare, rau sau lac o sursa de apa sarata te va ajuta sa te relaxezi si sa ai o piele perfecta.  Poti face bai cu apa sarata ori de cate ori ai ocazia pentru a avea parte de o piele perfecta.

Beneficiile aduse de apa sarata

Tratarea afectiunilor gineciologice

Apa sarata este perfecta pentru reechilibrarea hormonala feminina si pentru tratarea infertilitatii. Substantele organice din apa printre care hormonii estrogen si progesterone te vor ajuta sa ai parte de cele mai bune rezultate.

“Atât sarea, cât și auxinul sunt absorbite pe durata tratamentului, prin piele și prin mucoasă și se integrează astfel în organism. Așa se explică efectul benefic prelungit al tratamentelor în cazul diverselor afecțiuni cronice: locomotorii, ginecologice, respiratorii, neurologice şi dermatologice, “ a mentionat medicul Suzana Pretorian.

Aerosoli cu sare

Apa sarata poate fi utilizata cu incredere pentru prevenirea si pentru tratarea bolilor respiratorii precum rino-faringite, sinuzite, viroze, rinite alergice, astm bronsic sau fibroza pulmonara.

CIteste si asta:  Fii mereu sanatoasa cu doar 10 trucuri!

“Inhalaţiile cu apă sărată au efect protector atât general, cât şi local, direct asupra principalei căi de infecţie în sezonul rece: aparatul respirator. Ele cresc nivelul de imunoglobuline A la nivelul mucoaselor respiratorii şi este îndepărtată histamina responsabilă de alergizare din celulele bronşice. Aerosolii nazali vizează în special căile aeriene superioare (pentru rinite, sinuzite, faringo-laringite, amigdalite cronice, așa cum am amintit), în timp ce pulverizaţiile la cameră au efect mai ales asupra căilor aeriene inferioare (bronhii, plămâni), “ a adaugat medicul.

Cresterea imunitatii

Apa sarata este perfecta pentru cresterea imunitatii. O procedura foarte utila este aceea in care vei efectua o baie in apa sarata concentrate si clada, de 1-2 ori pe zi in sedinte de 10-30 de minute  “Apa sărată și nămolul sărat acționează rapid împotriva inflamației cronice, durerilor și rigidității articulare și musculare, pentru un efect de întinerire de lungă durată” a explicat medicul.

Apa sarata mai este recomandata si in tratarea unor afectiuni ale pielii precum psorizisul. Mai are un efect antiinflamator si regenerant la nivelul sistemului locomotor. Cu ajutorul apei sarate vei comv=bate cu succes durerile, vei putea creste mobilitatea articulara si flexibilitatea musculara.

CIteste si asta:  Adopta cele 7 trucuri de fitness pentru a fi mai sanatoasa

Apa sarata o sursa naturala

Apa sarata se regaseste in foarte multe lacuri din tara noastra. Aceasta este o sursa naturala de care cu totii ar trebui sa profitam.  Lacul Ursu din Sovata este singurul lac helioterm din Europa si este caracterizat de straturi de apa sarata cu diferite densitati si temperaturi care capteaza lumina soarelui. In timpul verii  temperatura apei la suprafata este intre 20 si 15 grade Celsius iar la adancime de doi metri intre 35 si 40 de grade Celsius. Asta o face perfecta pentru a pluti si pentru a te relaxa complet.

Concentratia mare de apa cu proprietati antibacteriene si antiinflamatorii ajuta la tratarea infectiilor, problemelor de mobilitate si afectiunilor respiratorii.

Beneficiile apelor termale sunt recunoscute de sute si mii de ani. Acestea reprezinta o sursa pretioasa de sanatate dar si de relaxare.

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *