Beneficii ale pilulei contraceptive

Pilulele hormonale contraceptive sunt in momentul actual cea mai raspindita si folosita metoda de contraceptie de catre femeile din toata lumea. Pe langa faptul ca previn sarcinile nedorite, pilulele hormonale au un efect benefic asupra organismului nostru. Totusi, inainte de a incepe sa iei anticonceptionale este bine sa faci o vizita la un medic specialist care sa te indrume asupra alegerii perfecte pentru tine.

Cateva beneficii ale pilulelor hormonale:

  • Anticonceptionalele sunt benefice in tratarea problemelor legate de menstruatie. Disminoreea (durerile acute din timpul menstruatiei), sangerarea abundenta sau durerea pelvina sunt cateva exemple asupra carora pilulele au un adevarat efect. La cateva luni dupa inceperea contraceptiei cu aceasta metoda vei observa ca durerile sunt cu mult diminuate si  sangerarea nu mai este abudenta.
  • Pilulele combinate, care contin atat estrogeni cat si progesteron, reduc riscul cancerului de ovar, cancerului endometric sau cancerul colorectal. Studiile arata ca pilulele au si un rol asupra scaderii riscului de fibron uterin.
  • Anticonceptionalele iti regleaza ciclul menstrual. Astfel, vei sti cu exactitate data fiecarei menstre si iti vei putea face planuri in functie de aceasta.
  • Pilulele au un efect benefic si asupra pielii, diminuand acneea si cresterea parului in exces deoarece inhiba productia de hormoni masculini.
  • Anticonceptionalele reduc si riscul unei viitoare sarcini extrauterine sau a unui avort spontan.
  • Pilulele protejeaza impotriva chisturilor ovariene. S-a constatat ca femeile care utilizeaza aceasta metoda de contraceptie au un risc mai scazut la dezvoltarea chisturilor ovariene decat cele care folosesc alte metode. In cazul existentei chisturilor medicul poate recomanda chiar administrarea anticonceptionalelor pentru diminuarea lor.
  • Pilulele hormonale ajuta la pastrarea duritatii oaselor. Exista studii care au demonstrat ca duritatea oaselor este imbunatativa la femeile care iau pilule.
CIteste si asta:  Tu stii ce e anexita?

In cazul in care luati si alte medicamente intrebati medicul daca acestea interfereaza cu pilulele contraceptive. Unele medicamente pot fi atat de puternice incat sa anuleze efectul anticonceptionalelor. Daca aveti probleme inainte sau in timpul menstruatiei puteti consulta un medic iar acesta va va recomanda pilulele hormonale pentru diminuarea simptomelor.

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *