Bella Hadid sustine ca autoritatile israeliene au creat violentele de la Ierusalim

Bella Hadid acuza Israelul de incalcari ale dreptului omului in incidentele care au avut loc la Ierusalim.  Vineri au fost raniti peste 152 de palestinieni in urma unui incident violent. Autoritatile din Israel sustin ca acest incident a fost cauzat de faptul ca palestinienii au aruncat cu petarde si cu pietre spre fortele de ordine.

Bella Hadid acuza in schimb fortele de ordine din Israel de incalcari grave ale drepturilor omului. Vedeta sustine ca are un filmulet in care un politist israelian ataca un palestinian in varsta.

Ce a transmis Bella Hadid pe retetele de socializare

Postarile prin care Bella acuza autoritatile au devenit virale si au demonstrat agresiunile israelienilor asupra unor batrani, copii sau femei.

„Vă rog să vedeți fiecare dintre aceste filmulețe. Fie că este vorba despre un copil de 12 ani sufocat de un adult, sau de o mamă a șase copii, fugind cu mâinile ridicate, împușcată de armată. Un bătrân în cârje, incapabil să se lupte, aruncat la pământ. Un copil și tatăl lui, terorizați fără nici un motiv. Vă rog să îmi spuneți care dintre acești oameni a cauzat acest atac. Dacă încercați să găsiți scuze, sunteți parte din problemă. (…) Acestea sunt încălcări ale drepturilor omului, și dacă veți continua să ne cenzurați acest lucru arată că aveți prejudecăți și că ne cenzurați pe nedrept. Nu sunt aici să inventez. Credeți-mă, nu vreau să trebuiască să postez această teroare. (…) Nu voi sta liniștită să privesc cum numele oamenilor mei este întinat, de parcă ei ar face mereu ceva greșit, astfel încât să merite acest abuz. Un abuz absolut NEPROVOCAT. În casa lor, pe pământul lor, pe care au trăit sute de ani. Mai ales acum, în luna sfântă a Ramadanului.”,  a scris modelul.

CIteste si asta:  Urmeaza obiceiurile lui Jennifer Lopez pentru a arata mai bine

„De câte unități de armată e nevoie pentru a aresta un COPIL? De câte ori trebuie ca un soldat puternic și tânăr cu arme, vestă antiglonț, putere, să lovească bătrâni ca să se simtă mai PUTERNIC? Câți bebeluși și copii trebuie să fie uciși de un sistem de guvernare pentru ca oamenilor să înceapă să le pese? Nu voi permite să fim numiți teroriști (cum am fost numită încă de copil pentru că sunt palestiniancă) doar pentru că trăim și luăm partea poporului nostru. De parcă aceste lucruri s-ar presupune unul pe celălalt. Pentru că luăm partea dreptății. A drepturilor OMULUI. (…)

Dacă puteți să priviți și să credeți că felul în care palestienii au fost torturați, umiliți, abuzați, uciși de o OCUPAȚIE militară, comandată de un guvern, este ok, indiferent de orice altceva, atunci vă aflați de partea greșită a istoriei. Nu există nici o scuză pentru un astfel de comportament. Niciodată. Indiferent de oricei. Din 1948. De când tatăl meu a fost dat afară din casă la doar 9 zile. Asta nu este despre religie. Nu este despre a urî pe altcineva sau altceva. Nu am urât niciodată pe nimeni și nici nu o voi face. Pentru mine, asta este despre orice ființă umană și despre ce merită în viață. Pentru guvernul israelian, este despre geopolitică și putere. Cine beneficiază de pe urma uriii și violenței? Răspunsul e că oamenii nu beneficiază niciodată. Nedreptatea într-un singur loc este o amenințare la adresa dreptății de peste tot.” a mai spus aceasta.

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *