Bebelusul tau are colici?

Bebelusul tau plange incontinuu si nu stii ce sa mai faci? Te-ai gandit ca poate avea colici? Peste 25% dintre bebelusi, in primele 3 luni din viata sufera de colici. Acum trebuie doar sa inveti cum sa le tratezi pentru ca bebelusul tau sa fie unul fericit si cu cat mai putine dureri.

Colicii sunt de fapt acele dureri abdominale foarte intense, ca niste crampe. Apar in primele saptamani de viata, punctul maxim il ating atunci cand bebelusul are circa 6 saptamani, urmand ca pana la varsta de 3 luni bebelusul sa scape de aceste dureri neplacute. Unul din semnele ca bebelusul tau ar putea avea colici este un abdomen tare si umflat. Desi este foarte neplacut, bebelusii care sufera de aceasta “boala” nu au alte probleme de sanatate.

Cauza reala a aparitiei colicilor ramane inca necunoscuta, insa avand in vedere ca este vorba de o durere abdominala se crede ca aceasta ar putea veni de la muchii tensionati ai intestinelor. Printre cauzele posibile am putea enumara: gazele blocate in intestine, inhalarea fumului de tigara, o problema egata de alimentatie, o reactie impotriva laptelui praf, o intoleranta a laptelui matern alterat cu nicotina in cazul femeilor care fumeaza, introducerea alimentelor solide in hrana micutului inainte de varsta de 3 luni.

CIteste si asta:  Cum sa decorezi o camera pentru fete

Fiecare bebelus cu colici reactioneaza diferit, insa toti plang din cauza durerii. O mama va recunoaste dupa putin timp plansul datorat durerii, precum si figura crispata a bebelusului care anunta colicii. Pentru a ne calma bebelusul care sufera de colici incercati sa ii atrageti atentia catre altceva, cum ar fi muzica. Ii poate calma. Foarte important in cazul colicilor este felul in care iti alaptezi bebelusul. Acesta trebuie sa fie alaptat doar dintr-un singur san la aceeasi masa, pentru a ingera si lapte mai gras, produs mai tarziu in san. Fara laptele cu un nivel mai ridicat de grasimi necesare organismului bebelusului, acesta va putea avea gaze.

Proaspata mamica trebuie sa fie atenta si la alimentele pe care le consuma, deoarece acestea pot ajunge in laptele matern si astfel poate provoca neplaceri celui mic. Fasolea, varza, conopida, ceapa, usturoiul sau castravetii sunt doar putine din alimentele pe care trebuie sa le avitati atat timp cat alaptati pentru ca bebelusul dvs sa nu faca gaze. Daca bebelusul este hranit artificial nu este indicat sa ii schimbati formula decat cu acordul medicului. Schimbarea desa a formulei laptelui poate da peste cap sistemul digestiv al bebelusului, care oricum este sensibil in aceasta perioada.

CIteste si asta:  De ce unii caini sunt agresivi?

Ceea ce poti face atunci cand bebelusul tau are colici pentru a-i calma durerile sunt masajele zilnice. Cand este linistit, culca bebelusul pe spate si maseaza-i burtica cu miscari circulare. Foloseste si putin ulei de masline cald cu o picatura de ulei de maghiran sau portocala, care ii va calma durerile si ii va relaxa muschii abdominali si intestinali. Puteti cere sfatul medicului daca este indicat sa ii administrati si altceva care sa poate calma durerile.

Chiar daca au colici si pare ca nimic nu ii poate linisti, nu va enervati pe bebelus. Tineti minte ca este prea mic sa poata vorbi sau intelege ce se petrece cu el, asadar va trebui sa aveti multa rabdare si intelegere. Cat timp bebelusul sufera de colici incercati sa nu fiti stresate de alte lucrui si odihniti-va imediat cum aveti ocazia, poate si in acelasi timp cu cel mic.

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *