Autocontrolul mental si cel al undelor cerebrale

Viata este foarte agitata si trebuie sa iei in calcul cea mai buna modalitate prin care sa ajungi la sursa emotiilor si gandurilor noastre. Trebuie sa iti poti controla creierul astfel incat sa atingi starea mentala mult dorita: concentrare, memorie, un somn mai bun, relaxare, bucurie si liniste interioara le poti obtine cu ajutorul undelor cerebrale.

Ce este creierul si la ce ajuta undele cerebrale

Creierul este format din miliarde de celule specializate. Neuronii conuminca foarte bine intre ei iar activitatea electrica emisa prin aceasta comunica si poate fi detectata printr-o anumita tehnica numita electroencefalografie sau EEG. Forma undei poate sa difere in functie de repaos fata de momentul cand cineva isi foloseste toate atentia si focalizarea asupra unui subiect.

Psihologul Laura-Maria Cojocaru este presedinte si fondator al Institutului de Neuro-Programare Lingvistica Somato – Integrativa. In plus, autocontrolul cerebral care poate ajuta la optimizarea relaxarii si productivitatii

„După cum se știe, undele cerebrale pot fi modificate de diferiți stimuli externi, inclusiv stimularea auditivă.

CIteste si asta:  Care sunt explicatiile psihologului cu privire la culorile din spatele stariii noastre de spirit

Iată câteva dintre beneficiile și funcțiile asociate cu frecvențele cheie ale undelor cerebrale:

Gamma: învățare, concentrare și autocontrol, Beta: niveluri crescute de energie, concentrare, vigilență și gândire clară, Alfa: ajută la dureri de cap tensionate, memorie, anxietate ușoară și stări de flux creativ, Theta: poate ajuta procesarea emoțională, relaxarea profundă, intuiția, consolidarea memoriei, Delta/subdelta: poate ajuta la ameliorarea durerii, funcției imune, vindecării și somnului profund.

Creierul nostru folosește 13Hz (alfa crescut sau beta scăzut) pentru inteligența „activă”. Există persoane care prezintă deficiențe de învățare și probleme de atenție care au o deficiență de activitate de 13Hz în anumite regiuni ale creierului, care afectează capacitatea de a efectua cu ușurință sarcini de secvențiere și calcule matematice. Activitățile neuronilor cerebrali au informații bogate despre activitățile neuronale. Când neuronii sunt activați, ei produc impulsuri electrice. Până de curând, măsurarea undelor cerebrale a fost limitată la un mediu medical sau de laborator, deoarece necesită instrumente precum electroencefalografia (EEG) – prin care senzorii atașați la nivelul scalpului „citesc” undele cerebrale, similar cu modul în care monitorul ritmului cardiac ne citeste pulsul – sau neuroimagistica, care scanează creierul utilizând imagistica prin rezonanță magnetică (RMN) sau altă tehnologie”, a mentionat specialistul.

CIteste si asta:  Cum iti pot imbunatati relatia cu tine insati

Cum sa ne controlam undele cerebrale?

Psihologul Laura Maria Cojocaru este de parere ca este o modalitate de a schimba undele cerebrale pentru a te simti mai concentrata si mai putin stresata. “S-a constatat că meditația regulată crește activitatea alfa și scade beta în stările de veghe, meditațiile mai scurte “începătoare”, fiind asociate cu undele alfa. De asemenea, s-a demonstrat că îmbunătățește stările undelor gamma, ceea ce are sens, deoarece se crede că gama crește gradul de conștientizare și ne face să fim foarte în ton cu noi înșine și cu mediul nostru.” (Gândiți-vă la acest lucru ca mai mult la un scop avansat de meditație.).
Dacă doriți să treceți la un anumit tip de undă cerebrală în timp ce vă angajați într-un anumit tip de sarcină – cum ar fi să atingeți undele alfa dacă nu puteți dormi sau atmosfera de flux theta în timp ce alergați – vă sugerăm să ascultați ritmurile binaurale, care sunt sunete în buclă care promovează stări specifice undelor cerebrale. Le puteți găsi pe Youtube sau Spotify căutând tipul de undă cerebrală pe care o urmăriți, cum ar fi „bătăile theta binaurale”. a mai spus psihologul.

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *