Alimente care tin nivelul glicemiei scazut!

Chiar daca dulciurile sunt preferatele tale, nu inseamna ca acest stil de viata alimentar este tocmai ok. Consumul de dulciuri si alimente prelucrate ar trebui limitat destul de mult, daca nu vrem sa avem probleme cu nivelul glicemiei. Urmatoarele alimente sunt indispensabile in special in cazul persoanelor predispuse la diabet, care trebuie sa isi tine sub control in orice moment nivelul glicemiei.

Micul dejun. Este prima masa a zilei si este extrem de importanta pentru organismul nostru. Dimineata, organismul se simte slabit si are nevoie de energie pentru intreaga zi. In plus, un mic dejun sanatos va ajuta si la mentinerea unei glicemii scazute, in special daca nu sunt consumate alimente foarte dulci precum ciocolata sau produse prelucrate industrial si cu un continut ridicat de zahar.

Mierea. Daca iti este pofta de ceva dulce, ar fi bine sa ai la indemana putina miere. Este dulce si 100% naturala, in plus contine si propolis, care este foarte bun pentru organism. Asa ca in loc de o prajitura foarte dulce care iti va creste instant nivelul glicemiei, alege o lingurita de miere sanatoasa.

CIteste si asta:  Alimente care lupta cu celulele canceroase!

Ciocolata. Cine a spus ca nu ai voie deloc ciocolata? Insa trebuie sa fii atenta la ce alegi! Ciocolata cea mai buna pentru a-ti controla glicemia este cea neagra, cu un continut mare de cacao si foarte putin zahar. Cauta in magazine si ciocolata pentru dietetici, care de asemenea, are un continut scazut de zahar.

Faina integrala. Daca vrei sa nu ai probleme cu glicemia, atunci exclude consumul de faina alba din alimentatie, si inlocuieste-o cu faina integrala. Asta inseamna paine integrala, paste integrale si cereale integrale pentru de dimineata. Chiar daca produsele din faina integrala sunt mai scumpe, acestea sunt mult mai sanatoase .

Inlocuieste zaharul alb. Daca stii ca esti predispusa la diabet, atunci stii cu siguranta ca nu ai voie zahar alb. Pentru a-ti indulci ceaiul, cafeaua sau prajitura preferata foloseste miere, zahar brun, zahar de cocos sau melasa. In plus, medicii nu sunt de acord cu eliminarea totala a zaharului din alimentatie, deoarece acesta contribuie la o buna functionare a creierului. Insa consumul zaharului trebuie limitat la 3-5 lingurite pe zi in cazul diabeticilor.

CIteste si asta:  Ce se intampla atunci cand nu faci suficienta miscare

Sucuri naturale. Sucurile naturale, acelea pe care ti le prepari singura in casa, sunt cele mai bune in cazul valorilor ridicate ale glicemiei. Motivul este simplu: fiind preparat acasa, folosesti doar fructe proaspete si nu adaugi zahar pentru a indulci produsul. In schimb, va trebui sa renunti la sucurile din comert, cele cu acid sau cu un continut mare de zahar.

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *