Alimente care nu se tin in frigider!

E normal sa vrei ca produsele si alimentele sa tina cat mai mult timp, insa asta nu este intotdeauna posibil, in special in cazul produselor proaspete, a legumelor si a fructelor. Pentru conservarea acestora, incercam sa le tinem in frigider, insa trebuie sa stii ca exista si anumite alimente pe care nu e bine sa le pastrezi in frigider. Iata care sunt aceastea!

Bananele. Aerul rece incetineste procesul de coacere a bananelor, deci acestea pot rezista mai mult, insa le innegreste si coaja, facandu-le astfel extrem de inestetice.

Cartofii. Cartofii rezista destul de mult si la aer liber, insa sunt persoane care ii depoziteaza in frigider pentru a-i mentine proaspeti pentru mai mult timp. Temperaturile scazute duc la transformarea amidonului in zahar, modificandu-le in acelasi timp si gustul.

Mierea. Mierea este un foarte bun conservant, insa nu se depoziteaza in frigider deoarece acesta determina cristalizarea mierii. Totusi, mierea poate fi consumata si dupa ce e tinuta la rece.

CIteste si asta:  Cum ii spui unui copil ca nu are voie?

Ceapa. Majoritatea dintre noi tinem ceapa in frigider, cu toata ca acest lucru duce la mucegairea si inmuierea legumei. Ceapa se tine intr-un loc aerisit, la temperatura camerei.

Avocado. Asemenea bananelor, avocado-ul nu se tine niciodata la frigider, ci doar la temperatura camerei, mai ales daca l-ai cumparat un pic mai crud si vrei sa se coaca.

Gemul. Atunci cand adaugi zahar in gem, acesta actioneaza drept un conservant natural si nu mai are nevoie de temperatura rece.

Painea. Foarte multi dintre noi pastram painea in frigider pentru a-i prelungi perioada de valabilitate si pentru a o proteja de mucegai, in special in zilele prea insorite. Insa acest obicei schimba gustul si textura painii.

Cafea. Cafeaua se pastreaza de obicei in recipiente etanse, intr-un loc ferit de soare. In frigider, aceasta isi poate pierde aroma si se poate uda.

Uleiurile. Uleiurile vegetale vor deveni vascoase daca sunt tinute la frigider, insa isi vor recapata proprietatile daca le lasi cateva ore la temperatura camerei.

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *