Ai un copil agresiv? Iata cum sa-l potolesti!

Cel mic musca, trage de par, loveste si are un comportanment violent? Atunci este cazul sa pui piciorul in prag si sa il faci sa inteleaga ca acesta nu este un comportament acceptabil. Iata ce sa faci daca cel mic este agresiv!

Fii atent la sentimentele lui, dar atentioneaza-l asupra actiunilor

Copilul violent incearca sa-ti transmita ceva, si singura modalitate pe care o gaseste este printr-un comportament care iti va atrage atentia. Asadar, un prim pas va fi sa vorbesti despre sentimentele lui si sa il asculti, apoi sa ii explici ca cu un astfel de comportament nu va obtine nimic de la tine. Si tine-te de cuvant!

Recompenseaza-l cu o vorba buna atunci cand comportamentul sau este bun, si pedepseste-l atunci cand are un comportament haotic. Pedeapsa va consta doar in interzicerea de a se mai juca, interzicerea de a mai iesi afara. In niciun caz nu trebuie sa-l lovesti sau sa-i vorbesti urat.

Arata-i ca este in siguranta

CIteste si asta:  Creste un copil sanatos emotional!

Un alt motiv pentru care cei mici sunt agresivi este pentru ca nu se simt in siguranta si prefera sa atace ei primii decat sa fie atacati. Daca cel mic este speriat, spune-i mereu ca esti langa el si nu are ce sa i se intample. Trebuie sa il calmezi si sa-i oferi un sentiment de siguranta, fara a recurge la tipete si lovituri.

Nu fii violenta cu el

Copiii invata de la parintii lor foarte multe lucruri, si poate nici nu-ti dai seama cand iti copiaza anumite comportamente. Iar violenta se invata in primul rand de acasa, asa ca incearca sa nu te comporti deloc violent cu el prin preajma. Cuvintele vulgare, tipetele, trantitul lucrurilor sau lovirea altor persoane sunt lucruri pe care cel mic le percepe imediat si le copiaza.

Arata-i alta cale

Este bine sa ii explici cat mai simplu si pe intelesul lui ce anume greseste si cum ar trebui sa se comporte daca vrea sa fie laudat sau recompensat. Si cel mai important, nu negocia aceste iesiri violente si nu le permite in niciun context. Fii ferma pe pozitie atunci cand face ceva gresit!

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *