Afla mai multe despre tratamentul cearcanelor!

Cearcanele dau ochiului un aspect obosit, trist si imbatranit, de aceea trebuie sa facem ceva in legatura cu acestea, imediat cum apar. Cearcanele pot fi produse de pungi, de santuri sau de un exces de pigmentare. Sa aflam mai multe despre tratamentul cearcanelor direct de la specialisti!

Cand si cum apar cearcanele?

Cearcanele pot aparea de la o varsta frageda si sunt frecvent legate de transformarile normale din zona perioculara. Hipertrofia muschiului orbicular sau slabirea congenitala a septului orbitar duce la aparitia cearcanelor constitutionale, care nu depind de starea de odihna a pacientului. Excesul de melanina sau incretirea pielii la jonctiunea dintre pleoapa si obraz poate crea un aspect fals de umbra.

Insa cel mai frecvent, cearcanele apar la varsta mai inaintata, fiind produse de aparitia unor pungi sau santuri sub ochi. O data cu inaintarea in varsta, tesutul de sub ochi isi pierde din elsaticitate si sustinere, si putem avea efectul de “pleoapa inferioara cazuta”, la fel de insestetica precum cearcanele. Pungile de apa de sub ochi poarta numele de hydrostatice, si sunt produse de staza venoasa din timpul noptii, cel mai adesea la persoanele care prezinta afectiuni renale sau hepatice.

CIteste si asta:  Ce intrebari ar trebui sa ii pui medicului plastician!

Cum se trateaza?

Tratamentul cearcanelor va fi mereu personalizat si in functie de mai multi factori. Medicul trebuie sa ia in considerare cauza care a dus la aparitia cearcanelor, varsta pacientului si dorintele acestuia. In cazul unei persoane tinere ce sufera de o hipertrofie a muschiului orbicular, cearcanele se pot trata destul de simplu, cu ajutorul unei injectii cu Botox.

In schimb, in cazul unui sant profund intre pleoapa si obraz, se va recomanda injectii cu acid hialuronic sau o operatie numita blefaroplastie, ce are rolul de a “ridica” pleoapa cazuta. In cazuri mai rare si cand santul dintre pleoapa si obraz este foarte adanc, esteticianul iti poate recomanda o lipostructura. Aceasta interventie foloseste grasimea proprie a pacientului, recoltata din zonele unde este in exces, si umplerea santurilor de sub ochi cu aceasta grasime.

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *