Inaintarea in varsta isi pune amprenta pe chipul fiecaruia dintre noi, fie ca ne place acest lucru sau nu. Gravitatia, expunerea la soare sau stresul cotidian duc la aparitia ridurilor inainte de vreme, acestea accentuandu-se o data cu trecerea timpului. Liftingul facial nu opreste imbatranirea tenului, insa poate da timpul inapoi si poate elimina excesul de piele sau grasime care ne imbatraneste.
Cum decurge operatia?
Cei mai buni candidati pentru un lifting facial sunt pacientii care au pielea lasata, insa care inca au elasticitate. Operatia dureaza intre 3 si 7 ore si este cu atat mai lunga cu cat pacientul opteaza si pentru alte proceduri aditionale. Incizia incepe de la nivelul fruntii si urmeaza o linie prin partea anterioara a urechii inspre partea din spatele lobului urechii. In cazul unei interventii reparatoare la nivelul gatului , se mai realizeaza inca o incizie sub barbie.
Chirurgul separa apoi pielea de grasime, elimina excesul de grasime, intinde muschii, intinde pielea, apoi se apuca de suturarea inciziilor. De cele mai multe ori, chirurgul va lasa un tub de dren pe ambele parti, pentru eliminarea secretiilor si a sangelui. In primele 24 de ore fata va ramane bandajata.
Riscuri
Ca in cazul oricarei interventii, si liftingul facial poate avea riscurile sale, precum sangerarea, infectia, afectarea nervilor faciali, asimetria faciala sau recuperarea lenta. Pacientii fumatori se vor recupera mai greu. Durerea care apare dupa operatie se poate calma cu ajutorul analgezicelor. La inceput, fata va avea un aspect umflat, insa este un proces normal, care va disparea in cateva zile.
Recomandari
Medicul estetician iti va recomanda sa eviti alcoolul, baile calde si sauna cel putin o luna dupa interventie. O saptamana dupa interventie vor trebui evitate toate tipurile de efort, pentru ca recuperarea sa fie favorizata.
Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.