Afla mai multe despre anorexia sexuala!

Cu siguranta ai auzit despre anorexia alimentara, insa cea sexuala este mai putin discutata. Anorexia sexuala se defineste ca refuzul unei persoane de a intretine relatii sexuale, acesta temandu-se de intimitatea pe care o presupune orice act sexual. Sa aflam mai multe despre aceasta anorexie!

Persoanele care sufera de anorexie sexuala refuza orice apropiere, intimitate si contact cu persoanele de sex opus. Acestia isi reprima sexualitatea, nu isi accepta dorintele si nevoile si sunt de parere ca nu au nevoie de sex. In cazul in care totusi intretine relatii sexuale, anorexicul se va condamna, judeca si blama, putand cadea chiar si in depresie.

Cei mai multi dintre acestia au crescut in copilarie si adolescenta cu ideea ca sexul este un pacat pe care nu ar trebui sa il comita. Aceste idei preconcepute l-au urmat de-a lungul vietii si oricat de mult ar incerca cei din jur sa ii explice ca relatiile sexuale intr-un cuplu sunt normale, acesta nu va crede.

CIteste si asta:  Cum sa ne intelegem cu … soacrele?

In cazul femeilor, anxietatea sexuala se poate instala si dupa un eveniment traumatizant, precum un viol. Pentru a depasi aceasta trauma, femeia va fi nevoita sa apeleze la un ajutor de specialitate care sa o faca sa inteleaga ca nu a fost vina ei si ca persoana iubita nu o va rani.

Un anorexic sexual isi va controla foarte bine impulsurile sexuale, refuzandu-si in permanenta partenerul. Aceste persoane nu prezinta disfunctii sau anormalitati fizice, simt dorinta, insa refuza cu vehementa sa si-o indeplineasca. Anorexia sexuala incepe sa se vindece in momentul in care pacientul intelege ca intimitatea nu este un lucru anormal si ca relatiile sexuale nu sunt injosnitoare.

Iata dupa ce recunosti un anorexic sexual:

  • nu vorbeste niciodata despre sex si nici macar nu suporta ca altii sa vorbeasca despre acest subiect in preajma sa;
  • nu are experiente sexuale deoarece refuza orice apropiere;
  • dupa relatiile sexuale ocazionale pacientul se detesta si plange;
  • este o persoana complexata;
  • isi reprima nevoia de intimitate si gaseste mereu scuze pentru a evita orice fel de apropiere;
  • are repulsie fata de sex.
Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *