Alergiile la copii sunt foate frecvente, insa este foarte important sa stim cum sa le prevenim sau cum sa le tratam. Sa aflam mai multe despre alergiile la copii!
Alergia este modul de a reactiona al organismului nostru in fata unui agent alergen. Aceasta se poate manifesta sub mai multe forme, precum rinita alergica, astm bronsic, eczema atopica, urticarii sau reactii anafilactice. Alergiile se mai pot transmite si pe cale genetica, astfel ca daca parintii au alergii, este foarte posibil ca si copiii sa le mosteneasca.
Iata care sunt cele mai frecvente alergii la copii!
Polenul. Acesta duce la aparitia unei rinite alergice sezoniere, care se trateaza cu antihistaminine, picaturi de nas si de ochi. Este bine ca un copil cu o astfel de alergie sa fie tinut departe de tei in perioada in care infloreste, de mucegai, de flori de camp si de alte flori la care cel mic are reactii alergice.
Parul de animale. Cei mici pot fi alergici la parul de animale, asadar nu ar trebui sa stea in preajma acestora. Nici pasarile sau rozatoarele nu sunt ok, deoarece pot produce alergii.
Praf. Praful din casa este reprezentat de reziduurile provenite de la acarieni. Acarienii se afla peste tot in casa, de la covoare si pana la saltele si sunt organisme microscopice. In cazul in care cel mic se confrunta cu o astfel de alergie, cel mai bine este sa stergem praful cat mai des in casa, covoarele sa fie inlocuite de gresie si parchet si pe pat sa existe o husa antialergenica. Chiar si animalele de plus acumuleaza acarieni, iar ca sa scapi de ei trebuie sa pui jucariile pentru o noapte la congelator, deoarece temperaturile sub -18 grade C omoara acarienii.
Alergii alimentare. Probabil ca cele mai frecvente sunt alergiile la diferite alimente: de la lactate, ou, capsuni, arahide si multe altele. Toate aceste alimente vor fi introduse in alimentatia copilului dupa varsta de 1 an, iar daca observi simptomele unei alergii, intrerupi consumul alimentului respectiv si incerci sa il introduci din nou peste 6-8 luni. Chiar si asa, cand observi ca cel mic are o alergie, consultul unui medic alergolog este absolut necesara.
Insecte. Chiar si muscaturile anumitor insecte pot provoca reactii alergice, de aceea cel mic trebuie protejat cu spray-uri impotriva insectelor.
Medicamente. Medicamentele pot provoca alergii violente, de aceea este mereu bine sa stii daca cel mic are vreo astfel de alergie.
Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.