Meteosensibilitatea este o reactie dura a organismului la schimbarile meteorologice bruste. Aceasta afecteaza in special persoanele care isi petrec cea mai mare parte a timpului in casa deoarece organismul isi pierde capacitatea de adapatare la transformarea vremii. Vrei sa stii daca esti meteosensibil? Afla atunci care sunt simptomele care iti indica asta.
Persoanele meteosensibile devin depresive, au dureri de cap, ametesc si sunt agitate sau nervoase. Acestea nu se pot concentra indiferent de ce se intampla in jurul lor si sunt complet dezinteresate.
Acestea mai pot avea dureri de oase sau chiar insomnie, toate aceste dureri dispar de indata ce vremea se stabilizeaza.
Atunci cand afara este extrem de cald sau de frig persoanele care sunt meteosensibile vor avea cel mai mult de suferit. Cu toate astea , la persoanele tinere toate schimbarile de vreme pot trece neobservate.
Simptomele tipice pe care le pot avea persoanele meteosensibile sunt : durerile de cap, migrenele, sufocarile, stare de slabiciune, irascibilitate sau transpiratie excesiva.
Datorita aerului rece sau umed durerile reumatice dar si cele de articulatii pot deveni uneori de nesuportat.
Schimbarile bruste de temperatura pot influenta echilibrul psihic. Persoanele meteosensibile sufera cel mai mult toamna si primavara. In situatii dificile cel mai bine este sa inveti sa te calmezi, sa iti faci un ceai calmant sau un dus cald. Un masaj cu uleiuri relaxante si o carte buna pot fi cele mai bune leacuri pentru atenuarea durerii.
Din pacate, nu exista un tratament medicamentos care sa te ajute in aceasta privinta. Un aspect extrem de important in aceasta privinta este sa nu te izolezi , nu sta inchis in casa. Trebuie sa iesi si sa socializezi. Chiar daca afara ploua, bate vantul sau este frig trebuie sa iesi in lume. Mergi la un suc cu prietenii, iesi la un film sau fa orice te-ar putea face fericit. Plimbarile zilnice sunt cele mai des recomandate pentru toate persoanele care sunt meteosensibile.
Statisticile efectuate de catre cercetatori au aratat ca 40% din populatia planetei sufera de meteosensibilitate.
Factorii care determina meteosensibilitatea sunt:
- Interventiile chirugicale sau traumatismele. Daca ai suferi fracturi sau rupturi de muschi ai putea deveni meteosensibil
- Persoanele de sex feminin au sanse mai mari sa devina meteosensibile deoarece afectiunea aceasta depinde de anumite bioritmuri fizice, mentale si emotionale.
- Chiar si persoanele sanatoase pot ajunge in timp sa devina meteosensibile
Medicul nu poate decat sa te verifice fizic si psihic ca sa poata constata daca esti bine. Cu toate astea sunt persoane care anticipeaza schimbarile de vreme cu 12 sau 24 de ore inainte ca acestea sa se produca. Aceasta este dovada cea mai clara a faptului ca suntem influentati de mai multi factori decat ne putem da seama. Organismul nostru poate reactiona atat la tempraturile scazute cat si la cele reci.
Meteosensibilitatea a ajuns sa fie o problema tot mai constanta in zilele noastre. Stresul si imunitatea tot mai slabita ne transforma in tinte usoare pentru foarte multe probleme de sanatate.
Relaxeaza-te, fa miscare si zambeste, o stare pozitiva va tine problemele la distanta.
Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.