7 exercitii pentru musculatura bratelor!

Pentru multe femei pielea lasata de pe brat este o problema inestetica. Asa cum lucram diferite grupe de muschi pentru un fund ferm si ridicat sau pentru un abdomen plat, asa ar trebui sa facem si cu musculatura bratelor. Reginele.ro iti prezinta 7 exercitii pe care le poti face acasa pentru a avea brate mult mai frumoase.

Exercitiu 1. Stai in picioare, spatele drept si bratele pe langa corp. In fiecare mana tine cate o gantera (daca esti incepatoare foloseste gantera de 1kg, crescandu-i greutate cu cate 500g la fiecare 10 zile pana cand ajungi la 3kg). Acum poti incepe sa iti ridici bratele pana la nivelul umarului, simultan sau pe rand, fara a te misca din coloana. Repeta cate 15 exercitii pentru fiecare mana, crescand numarul lor cu 5 repetari in fiecare saptamana (pana la maxim 40).

Exercitiu 2. Ai nevoie de un scaun pentru acest exercitiu. Stai cu spatele la scaun si te sprijini cu mainile de marginea scaunului, cu genunchii indoiti. Din aceasta pozitie impinge cu mainile corpul, ca si cum ai face o flotare. Ideea este sa te lasi cat mai jos poti si sa te ridici cat mai mult pentru a-ti lucra bine musculatura. Incepe cu cate 15 de exercitii zilnic, adaugand inca 5 in fiecare saptamana (maxim 40 repetari).

CIteste si asta:  Exercitii care te scapa de burta dobandita de sarbatori!

Exercitiu 3. Stai intinsa pe spate cu genunchii indoiti. Bratele sunt deasupra capului, tinand o singura gantera de minim 2kg. din aceasta pozitie ridica gantera cu ambele maini pana deasupra capului. Umerii trebuie sa fie in contact cu solul in permanenta. 15 repetari la inceput pana ajungem la  40 repetari maxim.

Exercitiu 4. Stai in picioare cu cate o gantera in mana, bratele fiind deasupra capului (greutatea la fel ca la exercitiul 1). Din aceasta pozitie cobori bratele pana la nivelul umerilor, cu cotul indoit la 90 de grade, apoi revii la pozitia initiala, cu bratele ridicate. Repeta exercitiul e 15 ori pentru fiecare brat, ajungand la 40 de repetari maxim.

Exercitiu 5. Acest exercitiu va lucra ,musculatura antebratului. Asezati mana pe un scaun, tinand o gantera in palma (greutatea la fel ca la exercitiul 1). Antebratul trebuie sa ramana mereu pe scaun cat timp faci ridicari cu palma a ganterei (practic iti misti doar incheietura mainii). Repeta exercitiul de 15 ori, ajungand la 40 de repetari maxim.

CIteste si asta:  Sporturi prin care slabesti rapid

Exercitiu 6. In picioare, cu spatele drept, picioarele usor departate, tinand in mana cate o gantera (greutatea la fel ca la exercitiul 1). Palmele trebuie sa fie catre exterior, bratele pe langa corp. Vei indoi cotul si vei ridica bratele simultan, pana cand ganterele aproape ca iti ating umerii. In tot acest timp tii muschii incordati si controlezi miscarea de revenire (nu lasi mainile sa cada necontrolate). Repeta de 15 ori pana ajungi la maxim 40 de repetari.

Exercitiu 7. Flotari! Aceastea sunt probabil cele mai bune exercitii care iti lucreaza intreaga musculatura. Iti intareste muschii abdomenului, muschii fesieri, muschii pectorali si tricepsii. Stai culcata pe burta, sprijinita in palme si in degetele de la picioare. Spatele trebuie sa fie cat mai drept pe tot parcursul exercitiului.

Acum impinge cu putere in maini ridicandu-ti corpul si coboara (corpul tau trebuie sa nu atinga pamantul decat la finalizarea tuturor repetarilor). Este un exercitiu destul de greu pentru femeile care nu au putere in brate, insa merita. Incepe cu cate 5 repetari, crescand numarul cu cate 5 in fiecare saptamana pana ajungi la 40 maxim.

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *