7 efecte secundare ale anticonceptionalelor!

Daca folosesti deja anticonceptionale ar trebui sa stii totul despre efectele secundare ale acestui mijloc de contraceptie. Un studiu facut in Romania, a aratat faptul ca numai 14% dintre femei folosesc ca metoda contraceptiva pilula. Atat pilulele combinate (pe baza de estrogen si progesteron), cat si pilula monohormonala (doar pe baza de progesteron), au efecte secundare la care poate nu te-ai gandit. Sa vedem care sunt!

Poate declansa depresia. Schimbarile de stare, de la irascibilitate la fericire, apoi din nou la o stare iritata sunt comune femeilor care folosesc anticonceptionale. Acest lucru este datorat progesteronului din compozitie, care duce la cresterea unor enzime care afecteaza serotonina (hormon responsabil cu starea de bine a organismului si a psihicului).

Reduce libidoul. Pilulele duc la scaderea nivelului de testosteron, hormon responsabil cu libidoul. Mai mult, deoarece ovulatia este oprita, nivelul dorintei sexuale scade.

Ne putem alege un partener nepotrivit. Ca si restul animalelor, si oamenii isi aleg partenerul in functie de miros si de nivelul de hormoni secretati de acesta. Potrivit unui studiu, femeile care iau anticonceptionale sunt “tradate” de aceste simturi si pot ajunge la alegerea unui partener nepotrivit.

CIteste si asta:  Cat de sanatoase sunt semintele de chia

Pot ameliora endometrioza. Endometrioza este o afectiune ce presupune aparitia unor tesuturi asemanatoare celor care captusesc uterul, in alte locuri decat in uter. Pilulele nu pot vindeca boala, ci doar pot ameliora durerile acesteia.

Maresc creierul. Cercetatorii au demonstrat ca femeile care iau anticonceptionale pot avea un creier mai mare cu pana la 3%. Pilulele “maresc” zonele din creier responsabile cu comunicarea, memoria si abilitatile sociale.

Cresc instinctul matern. Pilulele sunt concepute pentru a impiedica o sarcina nedorita, insa in ciuda acestui lucru, anumiti cercetatori au demonstrat ca marirea nivelului de hormoni din organism duc la un instinct matern mai puternic, femeile dorind sa aiba grija de un copil.

Amelioreaza anemia. Femeile care iau pilule au un ciclu mult mai regulat si o mentruatie de durata scurta (impreuna cu o sangerare mica in timpul menstrei). Prin sangele menstrual pe care il pierdem in fiecare luna, pierdem si o cantitate mare de fier, necesar impotriva anemiei. Cum sangerile sunt mai putine, si nivelul de fier din organism este mai mare, deci anemia este ameliorata.

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *