6 metode prin care iti inveti pisica sa nu mai roada cabluri!

Te-ai saturat sa vii acasa si sa gasesti zilnic cate ceva ros? Ca orice animal si pisica poate fi invatata sa nu mai roada anumite lucruri prin casa. Mai mult, daca s-a obisnuit sa rontaie in permanenta ceva de prin casa, sa mestece si chiar sa inghita, trebuies luate masuri imediat, pentru a nu ii pune viata in pericol. Stomacul pisicilor este foarte sensibil atunci cand intra in contact cu obiecte straine.

  • Ceva comestibil. Daca ii place sa roada, atunci ai grija sa aiba mereu la indemana un baton comestibil, sau ceva mai tare la care poate rontai chiar si 2-3 ore. Asa ii vei satisface cheful de rontait si va avea o dantura sanatoasa.
  • Jucarii. Pisicile au doar stari de baza, atunci cand sunt potolite, domoale si nu au chef de nimic altceva decat sa leneveasca pe canapea, sau atunci cand intra in scena instinctul lor salbatic de vanator feroce! Ca sa ii potolesti putin acest instinct cumpara-i diferite jucarii cu care sa isi umple timpul.
  • Mancarea. Exista in pet-shop-uri diferite jucarii in care se poate pune mancarea, iar felina ta va trebui sa se joace cu aceasta pentru a manca. Jucariile sunt de obicei in forma de mingii, se umplu cu boabe, iar pisica va trebui sa rostogoleasca mingea intr-o anumita pozitie pentru a manca. Este o metoda buna de a tine pisica ocupata pentru cateva ore.
  • Evita stresul. Si pisicile se streseaza, in special cand este vorba de schimbari pe teritoriul acesteia. Poate nu ii place canapeaua cea noua sau nu ii convine noua mobila prea inalta. Astfel de lucruri pot stresa pisicile, facandu-le sa roada orice le iese in cale, chiar daca asta inseamna canapeaua ta noua.
  • Nu o incuraja. Daca nu ii acorzi suficienta atentie pisicii tale este posibil ca aceasta sa inceapa sa roada din plictiseala sau pentru a-ti atrage atentia, mai ales ca de fiecare data cand o vezi ca face ceva gresit vei interactiona cu ea (chiar sub forma certurilor). Asa ca nu-ti lasa pisica sa se plictiseasca si nu ii da atentie atunci cand face ceva rau, mai bine te duci si indepartezi obiectul cu pricina din calea pisicii.
  • Spray. Tot in pet-shop-uri vei gasi diferite spray-uri care se folosesc pentru a tine pisicile departe de anumite lucruri. De cele mai multe ori aceste spray-uri au un gust picant sau miros foarte urat pentru pisica ta si nu se va apropia de acestea. Poti sta linistit, mirosul nu este atat de puternic incat sa fie simtit si de oameni.
Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *