5 simptome ale bolilor cu transmitere sexuala!

Foarte multe femei ignora anumite simptome ale bolilor cu transmitere sexuala, fie pentru ca nu sunt informate cu privire la acestea, fie pentru ca au impresia ca este ceva normal. Insa durerile pelvine, mancarimea, sangerarile vaginale sau o secretie vaginala abundenta si anormala nu sunt niciodata un semn bun. Orice femeie trebuie sa cunoasca cele mai frecvente simptome ale bolilor cu transmitere sexuala pentru a putea incepe un tratament cat mai repede.

Sangerari neregulate. Sangerarile neregulate nu sunt ceva normal. In cazul femeilor care utilizeaza anticonceptionale, sangerarile din timpul menstruatiei se diminueaza, rezultand o menstruatie mai scurta ca timp. Daca insa, pe langa menstruatia propriu-zisa, mai ai si alte sangerari de-a lungul ciclului menstrual, poate fi o problema (pot indica perimenopauza, fibrom sau polipi uterini).

Femeile care alapteaza sau sunt in perioada menopauzei, pot prezenta sangerari vaginale dupa contactul sexual din cauza uscaciunii vaginului (lubrifierea nu se mai face atat de bine). Aceste sangerari pot indica si iritarea cervixului, prezenta gonoreei sau chlamydiei.

CIteste si asta:  Afla in ce tara femeile sunt sterilizate fara voia lor!

Femeile aflate la menopauza care prezinta sangerari vaginale trebuie sa se prezinte de urgenta la medic, deoarece exista posibilitatea sa aiba cancer uterin. Depistat din timp, cancerul uterin  poate fi vindecat.

Mancarimi in zonele intime. Aparitia mancarimilor in zona intima insotite si de pete sau mici pustule (leziuni ale pielii umplute cu puroi) trebuie sa fie un motiv foarte bun pentru orice femeie de a consulta medicul specialist. Aceste mancarimi indica prezenta bolilor cu transmitere sexuala, iar daca sunt lasate netratate pot avea urmari destul de grave (duc la infertilitate).

Dureri pelvine. Durerile pelvine sunt absolut normale atunci cand suntem la menstruatie sau la ovulatie (la circa 14 zile de la menstra). Aceste dureri dispar dupa cateva zile si nu sunt ingrijoratoare. Insa, daca durerile persista si sunt cronice pot fi semnul fibronului uterin benign sau a endometriozei.

Aparitia unei dureri bruste si ascutite poate indica si ruptura sau sangerarea unui chist ovarian, iar in acest caz consultul specialistului este obligatoriu. O alta situatie in care apare durerea pelvina este existenta unei sarcini extrauterine sau posibilitatea unui avort spontan in cazul femeilor insarcinate.

CIteste si asta:  7 sfaturi pentru sanatatea inimii!

Secretii vaginale anormale. Secretia vaginala este diferita de la o femeie la alta, insa in cazul  in care prezinti secretie abundenta cu un miros urat, mancarimi, usturimi, iritatii sau schimbarea culorii secretiei este semnul unei boli cu transmitere sexuala. De cele mai multe ori, aceste secretii anormale sunt cauzate de candidoza, vaginita bacteriana sau trichomonas. Daca prezinti o scurgere abundenta si foarte lichida este posibil sa ai o forma rara de cancer de trompa uterina, asadar va trebui sa-ti faci un consult pentru a alunga acest risc.

Modificari ale pielii. Orice modificare a pielii din zona intima, fie ca este vorba de inrosire sau aparitia unor mici bubite, trebuie sa fie un semnal de alarma. In cazul in care prezinti rani sau leziuni ale pielii in zona intima, acestea pot indica prezenta cancerului vulvei (se manifesta prin aparitia unor umflaturi care nu se vindeca) sau a herpesului.

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *