5 sfaturi pe care să le urmezi în amenajarea balconului

Pe măsură ce din ce în ce mai mulți dintre noi adoptăm „munca agilă” – împărțirea timpului între biroul de acasă și locul de muncă – menținerea unui echilibru sănătos între viața profesională și cea personală acasă capătă și mai multă importanță.

Balconul poate fi locul unde poti să iei o pauză în timpul zilei de muncă si locul din casa ta al carui scop este sa te ajute sa te relaxezi. Devine propriul tău sanctuar al cărui echilibru nu îl poate clinti nimeni. Răsufli ușurat/ă după o zi de muncă, meditezi și îți încarci bateriile pentru a putea da randament a doua zi.

Însă, este foarte bine să te gândești la specificul locuinței tale pentru înainte de a definitiva aspectul balconului. Însă, nu este singurul lucru de care trebuie să ții cont. Iată 5 sfaturi pe care să le urmezi în organizarea și amenajarea balconului:

  1. Tipul locuinței este foarte important. Casa și apartamentul diferă în primul rând din punct de vedere al spațiului și structurii de rezistență. Balconul de apartament este mult mai comprimat și astfel nu îți dă foarte multe alternative de amenajare. Încearcă să nu umpli spațiul fără rost, ci mergi pe opțiuni minimaliste. Balconul de la casă îți dă libertatea de a-ți exprima așa cum vrei imaginația. Însă, ai grijă la combinațiile pe care le faci!
  2. Gândește-te la scopul său. Ia în calcul motivul pentru care îl folosești și conturează întregul proces de amenajare în jurul său. Cu un astfel de principiu în minte, vei putea utiliza balconul la întreaga sa capacitate. Gândeste-te la lucrurile pe care le folosești pentru a decora balconul ca la o oportunitate de a-ti desfăta ochii. Ceea ce vezi poate afecta modul în care vă simți și e nevoie doar de un lucru mic pentru a crea o vibrație de bucurie. O pernă în culoarea preferată, o floare care vă amintește de o vacanță, ghirlande luminoase multicolore, care vă aduc aminte de nopțile vesele petrecute cu prietenii. În unele zile, profesionistul din noi are nevoie de o doză de escapism!
  3. Găsește echilibrul. Rămâi consecvent în ceea ce privește stilul adoptat în amenajarea locuinței, cât și a balconului. Imaginează-ți doar cât de ciudat ar fi să pășești într-o atmosferă total diferită în doar câteva secunde. Discrepanțele de design vor crea dezechilibre.
  4. Alege mobilierul corect. Ia în calcul dimensiunile avute la dispoziție, dar și calitatea pe care o presupune. Optează pentru opțiunile rezistente la intemperii meteorologice.
  5. Integrează flori. Creează-ți propriul colț de rai și alocă un spațiu special destinat florilor. Dacă nu știi exact ce să alegi, ia în calcul condițiile climaterice și ține cont în ce culori case exterior este vopsit blocul. În funcție de acestea, poți alege flori care, prin contrast, creează un punct atrăgător în “peisajul urban” – întocmai ca balcoanele pe care le admiri atât de tare în Franța sau în Austria.
Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *