5 moduri prin care companiile mari pot lucra hibrid

In perioada pandemica foarte multe persoane au lucrat de acasa. Revenirea la locul de munca poate reprezenta un adevarat soc pentru multe persoane care au in prezent o alta rutina. Pentru ca oamenii sa se poata adapta mai usor marile companii pun la dispozitie angajatilor posibilitatea de a lucra hibrid.

Reintoarcerea la munca partial va aduce avantaje atat angajatilor cat si angajatorilor

“Potrivit informațiilor pe care le avem din piață, de la clienții și partenerii ESOP, încetarea stării de alertă a dus la o accelerare a deciziilor de revenire la birou și de reorganizare a sediilor, mai ales a spațiilor de socializare, componenta care a lipsit cel mai mult în acești doi ani. De la săli de ședință mai spațioase și spații create special pentru a socializa – de tip corner care să semene cu un living, companiile încearcă să readucă oamenii împreună, pentru o colaborare mai bună și sinergii intr- și inter-departamentale”,  a transmis Alexandru Petrescu Managingi Partner la ESOP.

CIteste si asta:  Evita cele mai frecvente greseli la un interviu de angajare!

Cele 5 moduri prin care poti munci hibrid

  1. Program de lucru centrat la distanta

Este unul in care angajatii lucreaza remote cu optiunea de a veni la birou dupa propriul lor program. Personalul angajat va decide singur care sunt zilele in care poate veni sa munceasca de la birou.

  1. Program centrat pe birou

Este un program in care angajatii vin sa lucreze la birou in cea mai mare parte a timpului dar au si posibilitatea de a lucra la distanta.

  1. Program pe saptamani impartite

Echipele vor lucra pe rand de la birou astfel incat sa aiba parte de interactiune iar birourile sa nu fie aglomerate. Spatiul de la birou va fi plin de oameni care vor organiza sedinte si intalniri.

  1. Saptamani de lucru alternativ

Inseamna ca angajatii vin la birou doar pentru a indeplini anumite sarcini.  Implementarea acestui program va permite angajatorilor sa coordoneze luna personalul angajat.

  1. Alege-ti propriul program de munca

Atsa insemna ca programul va fi  complet remote. Angajatii pot lucra din orice zona. Angajatii pot lucra de la munte sau de la mare dar sa anunte anagajatorul de locatia sa. Mai mult de atat, angajatii pot lucra si dintr-o alta tara este important sa isi pastreze programul si sa aiba acces la internet.

CIteste si asta:  Cum poti avea succes atunci cand lucrezi de acasa

 

“Încă nu știm cum va evolua pandemia, însă flexibilitatea este termenul cheie în a reuși să lucrăm atât împreună, cât și individual. Programele hibride de lucru rămân un subiect pe agenda fiecărei companii, mai ales că fiecare decizie are atât impact asupra vieții angajaților, cât și asupra productivității organizației. Noi credem ca este util ca managerii de resurse umane să obtina constant feedback de la angajați pentru a afla ce își doresc aceștia și pentru a alege una dintre metodele de lucru descrise mai sus si de asemenea sa faciliteze o armonizare intre viziunea top managementului si viziunea angajatilor despre productivitatea muncii pe termen mediu si lung”, a mai afirmat Alexandru Petrescu  de la ESOP Consulting.

Este foarte important sa ai parte de socializare si sa lucrezi bine in echipa.

 

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *