5 greseli pe care le faci atunci cand te certi cu partenerul!

Orice relatie sau mariaj trece la un moment dat prin perioade mai dificile, care nemultumesc pe cel putin unul dintre parteneri. Si pentru ca certurile sunt inevitabile atat in relatiile interpersonale, cat si in relatiile amoroase, reginele.ro incearca sa iti dea cateva sfaturi cu privire la acestea. Sa vedem care sunt cele mai frecvente 5 greseli pe care le face oricine, atunci cand se cearta cu partenerul.

1, Evitarea unei discutii. O problema apare in momentul in care unul dintre parteneri nu se simte confortabil cu o anumita alegere sau decizie a celuilalt. De aici si pana la cearta nu mai este mult, insa majoritatea persoanelor nu stiu sa se certe civilizat. Chiar si cea mai mica cearta poate duce la destramarea unei relatii, iar la un moment dat vei observa ca motivul certii a fost unul penibil. Si cum orice problema se rezolva printr-o discutie mai lunga, nu fugi de aceasta “responsabilitate”. Discuta cu partenerul despre ce te deranjeaza, sau il deranjeaza, dupa caz si rezolvati impreuna situatia. Faptul ca eviti problema si nu vrei sa discuti ii arata partenerului ca nu te intereseaza mersul relatiei.
2. Tipi. Daca esti nervoasa si iti vine sa tipi, mai bine amana discutia pana te poti calma. La fel ar trebui sa faca si partenerul. Nu tipati unul la celalalt si nu vorbiti unul peste celalalt deoarece nu veti reusi sa rezolvati nimic, ci doar sa prelungiti la nesfarsit discutia.
3. Spui lucruri la nervi. La fel cum nu trebui sa tipi cand esti nervoasa, nu trebuie nici sa iti jignesti partenerul. Cand suntem nervosi, toti avem tendinta de a da vina pe celalalt sau de a ii reprosa (si nu folosind cuvinte frumoase) ceea ce nu i-am spus pana acum. Dupa o astfel de cearta in care partenerii sunt jigniti, acestora le este mult mai greu sa aiba din nou incredere unul in celalalt.
4. Nu ti cont de parerea celuilalt. In orice relatie exista doi parteneri, cu propriile temeri, dorinte sau defecte. Iar noi trebuie sa ne acceptam reciproc. Cel mai rau lucru pe care il poti face intr-o cearta este sa nu ti cont de parerea partenerului si sa nu il asculti atunci cand vrea sa vorbeasca. Orice conflict aparut ar trebui sa se rezolve printr-un compromis stabilit de ambele parti. Oricat de suparata ai fi si crezi ca este doar vina partenerului, incearca sa il asculti si sa vezi de ce a actionat in acest fel (poate a facut ceva care te-a suparat foarte tare). Doar asa il vei putea intelege si ierta.
5. Acumularea frustrarilor. O greseala foarte intalnita este aceea de a acumula frustrari, in timp, pe care nu le-ai impartasit si partenerului. In loc sa discuti cu partenerul preferi sa tii in tine anumite nemultumiri, pana cand acestea nu mai pot fi ascunse si “explodezi” pur si simplu in fata iubitului. De obicei, relatiile care ajung in aceasta situatie nu comunica bine, nu se asculta reciproc si nu fac lucruri in comun, sunt de parere specialistii.

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *