Ne trezim dimineata si mai important decat “cu ce ma imbrac azi” a devenit “cum imi mai aranjez parul”. Chiar daca imediat dupa aspalare parul tau este frumos, proaspat, plin de vitalitate, observi odata cu trecerea orelor cum incepe sa isi piarda din aceste proprietati. A doua zi nici nu il mai recunosti. Este gras, batos, cu varfurile despicate si nu sta deloc cum ai vrea tu. Pentru un par frumos este nevoie de muta munca, insa Reginele.ro iti da cele mai simple 10 sfaturi pentru ca parul tau sa se vada si sa se simta minunat.
- Aplica produse profesionale. Balsam, masti, tratamentele peste noapte au capacitatea de a-ti intari firul de par si de a-l hrani asa cum trebuie. Cate un tratament pe saptamana te va ajuta in problemele tale cu parul.
- Tunde-l! Stim ca poate este cel mai neplacut sfat pe care ai vrea sa-l auzi insa este adevarat. daca parul tau nu mai creste, are varfurile despicate si este foarte tare, atunci este cazul sa faci o vizita la un salon. Macar taie varfurile putin, doar 3-4 centimetrii si vei vedea in scurt timp rezultate. Parul va incepe sa creasca din nou si va arata mai sanatos.
- Masca de par dupa soare. Daca obisnuiesti sa stai mult la soare sa stii ca si parul tau are nevoie de un tratament special, asa cum are nevoie pielea. Poti opta pentru un tratament profesional, sau iti poti face singura acasa o masca pentru protectie solara. Ai nevoie de un avocado, o lingura de miere,o lingura de otet de mere, spuma din galbenus si 3 linguri de ulei de masline. Aplicati pasta astfel obtinuta pe par si stati cel putin 10 minute inainte sa clatiti.
- Gata cu placa! Chiar daca te folosesti de placa sau ondulator in fiecare zi asta nu inseamna ca e si bine. Parul tau sufera cand este expus la astfel de temperaturi mari si va fi fara stralucire in scurt timp. Mai bine usuca-l cu peria usor sau foloseste clasicele bigudiuri atunci cand vrei bucle.
- Peria perfecta! Dupa samponul perfect, culoarea perfecta si tunsoarea perfecta a venit si timpul periei. Incearca sa gasesti o perie cat mai buna care sa nu rupa firele de par si sa nu agate. Cele din lemn natural sunt cele mai bune.
- Nu-l lasa sa se decoloreze! Daca observi ca parul tau, desi vopsit, isi pierde incet culoarea si stralucirea inseamna ca ceva nu e in regula. Incearca sa iti schimbi vopseaua sau samponul care poate cauza decolorarea inainte de vreme a parului.
- Ai grija de parul ud! Atunci cand parul este ud se intinde mai mult si astfel are tendinta de a se rupe mult mai repede. Dupa ce ati iesit de la dus nu frecati cu prosopul parul, ci mai bine infasurati-l intr-un prosop si lasati-l asa cateva minute pana decideti sa il uscati cu feonul. De abia cand il scoateti din prosop il puteti pieptana cu un pieptene cu dintii mari si rar, de sos in jus pentru a evita cat mai mult ruperea parului.
- Fara varfuri despicate! Daca ai varfurile despicate chiar si dupa ce te-ai tuns inseamna ca parul tau este inca uscat. Incearca sa folosesti sampoane pentru varfuri despicate, care contin silicon si ajuta la hidratarea parului.
- Cald, rece. Obisnuiesti sa te speli pe cap cu apa foarte fierbinte? Sa stii ca acesta nu este un lucru foarte bun. Asa cum alegi samponul, vopseaua, peria si metoda de a te spala este foarte importanta. Nu aplica foarte mult sampon si balsam, iar dupa ce te-ai clatit foarte bine, trece parul prin cateva jeturi de apa rece. Acest procedeu il vor ajuta sa nu isi piarda stralucirea.
Uscare proprie. Iarna este mai dificil sa iti lasi parul sa se usuce de la tine. Insa, in perioada estivala incearca sa folosesti cat mai putin feonul. Lasa parul sa se usuce de la sine. Si cand ai de gand sa folosesti uscatorul de par, nu il folosi la viteza maxima si foarte aproape de par deoarece risti sa il deteriorezi.
Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.