10 boli cu transmitere sexuala si cum se manifesta!

Pentru orice persoana activa din punct de vedere sexual protejarea impotriva bolilor cu transmitere sexuala ar trebui sa fie principala grija. Insa, fara sa vrem ne pricopsim cateodata cu diferite boli cu transmitere sexuala. Pentru a sti cu ce avem de-a face trebuie sa cunoastem cele mai frecvente boli cu trasmitere sexuala si simptomele acestora. Daca prezinti oricare dintre simptomele de mai jos prezinta-te de urgenta la medicul ginecolog pentru a depista din timp si trata corespunzator infectia genitala.

Herpes genital. Se manifesta prin aparitia unor basici dureroase in zona genitala, pe fese sau in jurul gurii. Poti avea si febra, mancarimi sau simptome de gripa.

Chlamidia. Este provocata de o bacterie si daca este lasata netratata poate duce la infertilitate. De cele mai multe ori nu prezinta simptome, insa acestea pot aparea sub forma usturimilor la urinare, scurgeri vaginale sau ale penisului.

Gonoree. Este o infectie destul de grava care poate duce chiar si la probleme cardiace. Simptomele sunt diverse si asemanatoare cu cele manifestate in cazul chlamidiei, usturime la urinare, scurgeri vaginale sau ale penisului sau dureri in zona pelvisului.

CIteste si asta:  Adopta cele 7 trucuri de fitness pentru a fi mai sanatoasa

Infectia cu HPV. Se manifesta prin aparitia unor negi in zona genitala sau anala. Se transmite prin contact genital direct la nivelul pielii si odata ce a fost contactata virusul ramane in organism pentru totdeauna.

Vaginita. Este o inflamatie vaginala si se manifesta printr-o scurgere vaginala densa de culoare alb-galbuie cu un miros neplacut. Pot aparea si dureri in timpul contactului sexual si mancarime in zona genitala.

Sifilis. Este una dintre cele mai grave infectii cu transmitere sexuala si poate duce la deces. La inceput boala se manifesta prin aparitia unor rani in zona genitala, urmand laceratii pe tot corpul si ducand pana la probleme cardiace.

Paduchii genitali. Acestia se transmit si prin folosirea aceluias prosop sau lenjerie de pat. Se manifesta prin mancarimi in zona genitala si trebuiesc tratate cat mai repede.

Hepatita B. virusul se transmite atat prin contact sexual neprotejat cat si prin ace nesterilizate. Printre simptome se numara febra, oboseala, migrenele sau durerile abdominale. Netratata poate duce la deces.

CIteste si asta:  Cele mai cunoscute uleiuri esențiale și efectele lor pentru o sӑnӑtate bunӑ și pentru o casӑ care miroase ȋmbietor

HIV/ SIDA. Infectia cu HIV ataca fara ca pacientul sa stie. Poti fi infectat cu HIV ani de zile si sa transmiti virusul mai departe pana cand se instaleaza SIDA. De cele mai multe ori SIDA se manifesta prin aparitia unor infectii fungice, transpiratii nocturne sau pierderi in greutate.

Infectia tractului urinar. Si acestea pot fi cauzate de sexul neprotejat prin bacteriile blocate in uretra. Simptomele cele mai frecvente sun usturime si mancarime la urinare si urina tulbure si urat mirositoare.

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *